I den här tappningen blev det extra färgglatt och saftigt med torkade aprikoser, pistagenötter och solrosfrön, som av någon tokig anledning blir hjärtligt skogsgröna när brödet gräddas
Men ett bröd som passar mig perfekt att baka det är Leilas filmjölkslimpa. 1 Filmjölkslimpa. (1 dl torkade aprikoser eller fikon). 1 dl torkade aprikoser eller fikon
Russin (eller aprikoser) gillar jag i bröd då det bidrar med både lite sötma och saftighet till brödet men om man inte gillar det så är det bara att utesluta dem
Filmjölkslimpa med frukt. Filmjölkslimpa med frukt. 75g torkade aprikoser - hackad i mindre bitar. 1 bröd 75g torkade aprikoser - hackad i mindre bitar
Och man kan variera innehållet i brödet ganska mycket, prova istället med lingon, torkade fikon eller aprikoser, mandel, grahamsmjöl istället för rågmjöl m
Men hade jag bakat det enbart till mig själv så hade det garanterat åkt med lite torkade aprikoser. Jag gillade filmjölkslimpa innan jag började baka utan vetemjöl med
1 dl torkade aprikoser eller fikon. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken