Filmjölkskaka recept

Filmjölkskaka

Filmjölkskaka

FilmjölkskakaLiknande bloggposter. Buttermilk cake är en väldigt god och saftig variant av sockerkaka som egentligen ska bakas med ett slags kärnmjölk
På begäran: recept på piimäkakku (filmjölkskaka)

På begäran: recept på piimäkakku (filmjölkskaka)

Det var flera som efterfrågade recept på filmjölkskakan och självklart ska ni få det. Det är ett jättebra alternativ till sockerkaka och passar särskilt bra för den som av någon anledning vill baka utan ägg
Filmjölkskaka

Filmjölkskaka

God och saftig variant av klassisk sockerkaka. Filmjölkskaka. 125 g rumsvarmt smör. 2 1/2 dl strösocker. 2 ägg

Filmjölkskaka

Blanda allt och rör till en jämn smet. Häll i en långpanna och grädda i 200 graders ugn i ca 25 - 30 minuter

Filmjölkskaka

Blanda socker, kanel, nejlikor, bikarbonat och lingon sylten tillsammans med filmjölken. Till sätt sedan en större del av mjölet och häll sedan i det smälta smöret och blanda väl

Filmjölkskaka

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en rund form,rymd ca 1½ liter. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål

Filmjölkskaka

Blanda alla ingredienser i en stor skål. Häll ner smeten i en smord långpanna. Sätt i ugn 175 grader i 30 minuter

Filmjölkskaka

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt filmjölk och det smälta smöret. Häll smeten i en bröad kransform ca 1,5 liter

Tommys filmjölkskakor (av Lisa i Göteborg)

1.  Blanda de torra ingredienserna och margarinet. Lägg allt utom ca 3 dl i en smord långpanna. Äggen och filmjölken blandas och hälles över smuldegen