Filet mignon oxfilé recept

Filet Mignon au Poivre

Filet Mignon au Poivre

4 st bitar oxfilé (ca 200g styck)1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar2 msk extra virgin olivolja1 msk smör2 st finhackade schalottenlökar1 dl grönpepparkorn1 dl cognac2
Filet mignon

Filet mignon

Bryn oxfilén ett par minuter på varje sida. Skär oxfilén i skivor om 2 cm. 600 g oxfilé. Bind den med steksnören runt om
Lyckas med oxfilé

Lyckas med oxfilé

filetmignon,. filét mignon,. Vik in den tunna biten i änden och bind upp den med steksnöre så att oxfilén håller ungefär samma storlek över hela

Filet Mignon Black and White

Fick för mig att jag skulle göra Filetmignon black and white när B skulle vara vår gäst till lördagsmiddagen

Filets Mignons black and white

Strö hackad tryffel över oxfiléerna och täck med tryffelsåsen. Stek kalvfiléerna ca 2 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½ minut på varje sida om de ska vara lätt rosa inuti. 300 g oxfilé

Filet mignon med hasselbackspotatis

400 g oxfilé. Börja med att skala potatisen. Gör skåror i dem. Smörj dom med matolja. Strö över litet salt och peppar och även skorpmjöl och litet riven ost