Filegratäng recept

Filégratäng

Filégratäng

Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör
Filegratäng finemang

Filegratäng finemang

Skär köttet som du putsat rent från fett och hinnor i ca 2,5 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen
Kryddig filégratäng

Kryddig filégratäng

Skiva köttet i lämpligt stora skivor. Marinera i sojan i 10 minuter, bryn den sedan lätt i lite matfett
Palsternacks- och potatissoppa

Palsternacks- och potatissoppa

Är hemma och slänger i mig lite lunch (rester från gårdagens filegratäng) innan jag ska iväg på utvecklingssamtal med Olivia

Italiensk file'gratäng

Det här är festmat som går snabbt att göra och är lätt att lyckas med. 4 port. 1 svensk fläskfile. 1 msk soja + 2 tsk soja

Filégratäng med gorgonzola

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa och skär filén i strimlor och lägg dem i sojan blandad med paprikapulvret

Filegratäng finemang

Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet i skivor, smält med curryn. Salta och låt svalna något. Fräs purjon, knaperstek baconet i bitar

Moas filègratäng.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva champinjoner i tunna skivor och fördela dem på botten av formen

Jockes filegratäng

Så här gör du. Skär baconet i 4-5 cm-bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär fläskfilén i 1 1/2 cm tjocka bitar och stek lätt

Filégratäng med mango

Ugn. 225 grader. Stek köttet i smör i stekpannan. Strö över curry, salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form

Filégratäng cremé fraiche

1. Skär köttet i ca 2½ cm tjocka skivor platta ut dom. stek filéerna i smör i stekpannan köttet behöver ej vara helt

Het filégratäng

Kvälles middagsmat gick i en grisblink att sno ihop när man är lite trött i ögat. Just nu så ligger bloggen lite nere så det kommer nått recept här då o då

Filégratäng med god sås

4 port. 600 g fläskfilé el. fläskytterfilé2 ½ dl grädde½ dl mjölkmaizenaredning1 tsk tomatpuré1 tärning hönsbuljong½ gul löksaltpepparBryn skivor av filén snabbt i en stekpanna med en klick margarin

Filégratäng

1.  Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör