MEN något som är väldigt gott är faktiskt fil blandat med frukt, speciellt apelsin. Kom på att jag hade fil i kylen som jag använde till ett brödbak för några dagar sen som måste ätas upp så det fick det bli idag
Marockansk mat innehåller ofta torkad frukt och kryddor som t. Ha i all frukt i grytan. Rör ihop 2 dl turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här), 1 pressad vitlöksklyfta, ½ - 1 krm salt och lite malen vitpeppar i en skål. (Tillsätt 1 krm vitvinsvinäger om du använder avrunnen fil)
Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. ½ l filmjölk. Grovhacka frukten. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt
Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Grovhacka frukten. Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt
Granola är något av en favorit till fil eller youghurt i vår familj när vi gör den själv. I USA där det kommer från början är det mest havregryn nötter mycket smör och frukt en riktig efterrätt
Jag gillar nämligen inte att ha torkad frukt i, så jag skippade det och körde helt naturellt. Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölk i
Fil eller naturell yoghurt funkar också bra. Färsk kiwi och passionsfrukt, björnbär, blåbär, physalis, vit- och mjölkchokladnutella, marshmallows och strössel
Blanda filmjölk och sirap i en skål. Istället för blåbär kan man ha tex torkad frukt eller lingonsylt och istället för mandel kan man ha hackade hasselnötter