Lägg upp oststänger på desserttallrikar tillsammans med lite fikonkompott och valnötter. Om det fanns ett VM för hårdostar skulle Schweiz ha med bägge lagen i finalen – och det skulle bli en jämn match mellan Appenzeller och Gruyère
( trodde det ev skulle vara lite karaktäristisk getsmak på smöret) som jag stekte crostini i, crostini som jag sedan bredde getost på och toppade med fikonkompott
Fikonkompott. Lägg ett par skedar fikonkompott i botten av 6 glas och fördela moussen över. Skiva fikonen tunt och lägg dem i en gryta tillsammans med socker, vatten och citronsaft
Rågkex med en bit Bresse Blue och fikonkompott. Och inte bara juligt utan ljuvligt är vad de smakar tillsammans med en bit blåmögelost och en klick fikonkompott som jag tidigare bloggat om här
Magnus hade gjort en jättegod fikonkompott tidigare som passade utmärkt att ha på sconesen. Jag har läst om så många som äter scones till frukost så imorse var jag tvungen att testa
Fikonkompott med färska fikon, marinerade i glögg blir ett gott tillbehör på jullbordet. Servera gärna med ett gott kex och hemgjord cream cheese av läkande kefir
Sedan lite tomatmarmelad på eller varför inte fikonkompott med valnötter. Fikonkompott med valnötter 200 gr torkade fikon 1,5 dl Dansukker Syltsocker 1 dl valnötter 2 dl rött vinSkär fikon i små bitar - eller kör i en mixer