Fikonchutney recept

Fikonchutney

Fikonchutney

Finhacka fikonen. Koka ihop de övriga ingredienserna och tillsätt fikonen. Låt koka till en fast konsistens
Fikonchutney

Fikonchutney

Finhacka fikonen. Koka ihop de övriga ingredienserna. Tillsätt sedan fikonen, låt koka till en fast konsistens
Fikonchutney

Fikonchutney

Vad gör man när man har massor av fikon kvar efter jul. Jo en fin gåbortpresent i form av chutney. Till en burk
Fikonchutney till ost

Fikonchutney till ost

Strimla fikonen. Blanda fikon, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka på svag värme utan lock ca 10 min
Fikonchutney till grillat och annat

Fikonchutney till grillat och annat

Jag hade kvar en halv påse frysta fikon från Picard och skulle steka hamburgare eller pannbiffar om man så vill när de serveras utan bröd men med goda tillbehör
Fikonchutney med päron

Fikonchutney med päron

Skär fikonen i små bitar. Blanda fikon, vin, kanel, nejlikor, stjärnanis, ingefära och socker i en gryta och koka på svag värme med locket på glänt, 30¬–40 minuter
Päron- och fikonchutney

Päron- och fikonchutney

Lägg päron, fikon, salladslök, socker och vin i en kastrull. Koka sakta under omrörning, ca 30 minuter
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

se även Hasselbackspotatis, ugnsbakad rödlök, smält racletteost, rosmarinbiffar serverade med tomat- och fikonchutney 225 grader
Godis på burk

Godis på burk

Fikonchutney. Foto. Jurek Holzer. Ett superenkelt recept som jag hittade på baksidan av ett fikonpaket och tar mig friheten att återge här
Pannbiffar i gott sällskap

Pannbiffar i gott sällskap

Hamburgare utan bröd, eller pannbiffar på nötfärs som kryddas med örter och paprika och steks eller grillas serveras här med goda tillbehör i form av ugnsrostade rosmarinkryddade potatishalvor, ugnsrostade rödbetsklyftor, rostad blomkål samt en fikonchutney
Revbensspjäll med apelsinglaze

Revbensspjäll med apelsinglaze

Servera med päron- och fikonchutney. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg revbensspjället med den beniga sidan upp
Fikonchutney Med Valnötter Och Maidera

Fikonchutney Med Valnötter Och Maidera

Fikonchutneyn är kanon tillsamans med goda ostar och lite vin. Fikonchutney (2 små burkar)200 g torkade fikon1,5 dl vattensaften av en halv citron0,5 dl hackade valnötter2 msk maidera (jag tog portvin idag och det blev också bra, man tager vad man haver)Strimla fikonen hela och bland dem med vattnet coh citronsaften, koka på svag värme i 10 min, låt svalna
Fikonchutney till ost

Fikonchutney till ost

Strimla fikonen. Blanda fikon, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka på svag värme utan lock ca 10 min
Fikonchutney

Fikonchutney

500g fikon, torkade2 ½ dl rött vin1 ½ dl råsockerca 1 dl hackade chasewnötterSkär fikon i mindre bitar, lägg i kastrull

Fikonchutney med päron

Skär fikonen i små bitar. Blanda fikon, vin, kanel, nejlikor, stjärnanis, ingefära och socker i en gryta och koka på svag värme med locket på glänt, 30¬–40 minuter
Tranbär- och fikonchutney

Tranbär- och fikonchutney

225 gr frusna eller färska tranbär. 6-8 torkade fikon. 1 dl socker. 4 msk torrt rött vin/Madeira/portvin eller tranbärsjuice
Äppel- och fikonchutney

Äppel- och fikonchutney

)Jag gav två kollegor en varsin burk äppel- och fikonchutney (recept från senaste Buffé). Äppel- och fikonchutney8-10 portioner (eller två burkar av mindre sort)400 g äpplen200 g torkade fikon 1 gul lök1 dl råsocker1/2 dl äppelcidervinäger1 kanelstång1 tsk ingefära 1 tsk salt Kärna ur äpplena och skär dem i bitar
Cidersås

Cidersås

Serverade kokt potatis, kokta grönsaker och äppel- och fikonchutney till och allt smakade toppen. Jag hade en flaska halvtorr äppelcider kvar i förrådet och tänkte att jag borde kunna göra sås på det