BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Dela färska fikonoch lägg i en ugnssäker form. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skär getosten i skivor och lägg ovanpå. Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall
Fördela urkärnade plommon och skivade fikon över, och ringla över balsamico eller honung. Mixa ihop getostoch mozarella och bred ut jämnt över den något avsvalnade botten
Skär getosten i skivor och lägg ovanpå. Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall
Pizzan blev väldigt god, men passar nog allra bäst som ett drinktilltugg, på en buffé eller som förrätt/efterrätt med det söta fikonetoch den härliga gratinerade chèvren