Baconstekta dadlar med fetaost, färska fikon och knäckesticks. Till detta hade jag ett block fetaost garnerat med färska fikon som jag skurit i tunna skivor samt några myntakvister
Rör samman salt, kryddpeppar, bikarbonat, vaniljessens och dadlar i en separat skål. Finhacka fikonen. Rör samman smör, honung, fikon och socker i en stor skål
Dadeln har blivit ersatt av fikonet enligt handeln. När en steker dadlarna så kommer en fantastisk, kola-aktig smak fram som förtärks ytterligare av saltet och citronen
Och fikon, mynta. Rullader som jag fyllde med en helt otroligt god gremolata-version gjord på bland annat pistagenötter, apelsincest, dadlar och persilja
Kryddningen, dadlarna och fikonen ger den en höstig smak och granatäpplet är pricken över i. Skölj dem noga och mixa tillsammans med rismjölk och dadlar
Egentligen kan du smaksätta det med vad du känner för, aprikoser, dadlar, nötter, you name it. Ett lättbakat bröd bakat med bikarbonat, fylld med syrliga svarta vinbär, söta fikon och goda nötter