Fibrex recept

17 Spara
Frukostfrallor med fibrex (LCHF)

Frukostfrallor med fibrex (LCHF)

FRUKOSTFRALLOR MED FIBREX6 st0,5 dl fibrex0,5 dl vatten0,5 dl bakepro1 dl kokosnötsmjöl1 tsk bakpulver2 msk fiberhusk2 ägg0,5 dl vispgrädde0,5 dl vatten1 dl kesella (jag använde creme fraiche)2 msk kallpressad kokosoljaGör så här. Blanda fibrex och 0,5 dl vatten i en liten skål och låt stå och svälla. 0,5 dl fibrex
63 Spara
LCHF Bröd

LCHF Bröd

2 dl Fibrex. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Rör ner de torra ingredienserna och låt smeten svälla några minuter, häll ut på en plåt med bakplåtspapper
9 Spara
Fröknäckebröd

Fröknäckebröd

1 dl sesamfrön1,5 dl solrosfrön0,5 dl linfrön0,5 dl grahamsmjöl1 dl sojamjöl1 dl havregryn1 dl rågflingor2 msk havrekli1 msk fibrex1-1,5 tsk hel kummin1/2 tsk mineralsalt2-2,5 dl vattenSätt ugnen på 175 grader. 1 dl sojamjöl. 1 msk fibrex
10 Spara
Frallor med hirs och fibrex

Frallor med hirs och fibrex

30 g fibrex (ca 1 dl). 30 g fibrex (ca 1 dl). Idag behövdes det bakas bröd till barnen igen. Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor
31 Spara
Mumsigt bröd

Mumsigt bröd

50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk. 50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk. Gör ditt eget bröd. Här är ett populärt recept på ett mumsigt bröd
18 Spara
Glutenfria matbröd!

Glutenfria matbröd!

50gram jäst4dl mjölk4dl vatten1dl fibrex2msk fiberhusk ( finns vid glutenfria varorna ) 4msk neutral olja 2msk ljus sirap 3tsk salt 6 1/2 dl finax glutenfri ljus mjölmix6 1/2 dl finax glutenfri grov mjölmix1 uppvispat ägg Värm på mjölken och vattnet till 37 grader
15 Spara
LCHF ROSTBRÖD

LCHF ROSTBRÖD

Jag tog enbart 1 1/2 dl kokosnötsmjöl och 1 dl fibrex för att få mera struktur i brödet. Jag tyckte jag använde många ägg här i påskhelgen, när jag under loppet av en dag bakade en kaka, två salta pajer och förstås det vanliga morgonmålet och gjorde av med 20 ägg… men det är inte mycket sämre ställt med det här brödet heller
12 Spara
Fyllda gifflar

Fyllda gifflar

Värm vattnet fingervarmt, 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Häll filmjölk och smör i mindre bitar över jästen
10 Spara
Glutenfri fiberrik kavring

Glutenfri fiberrik kavring

Mustigt och mjukt glutenfritt bröd med mycket fibrer och en härlig smak av brödkryddor. Glutenfri fiberrik kavring25 g jäst. 1 dl glutenfria havregryn. 5 1/2 dl (330 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda. 1 dl glutenfria havregryn. 5 1/2 dl (330 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
9 Spara
Gräddfilslimpa

Gräddfilslimpa

1/2 dl fibrex. 1/2 dl fibrex. Jag hade lite gräddfil i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med, så jag tänkte att det nog går att använda istället för filmjölk i bröd
9 Spara
Rundstycken

Rundstycken

Blanda i vetemjöl, fibrex och torrjäst, lite i taget. 1 dl fibrex. Värm vattnet till ca 40-45 º. Häll vattnet i bunken
8 Spara
Glutenfritt frukt- och nötbröd

Glutenfritt frukt- och nötbröd

fibrex. Vispa snabbt ihop bovetemjölet med det kokande vattnet. Låt gå i en degblandare cirka 20 minuter, tills blandningen svalnat till mer ljummen temperatur
8 Spara
Mörkt glutenfritt formbröd - ännu en variation

Mörkt glutenfritt formbröd - ännu en variation

50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, knappt fingervarmt1/4 dl pumpakärnolja - hampaolja, kokosolja, mandelolja, avocadoolja eller rapsolja går också bra2 msk flytande honung1 dl solrosfrön1 dl pumpafrön1 dl skalade hampafrön2 msk nyponmjöl½ dl chiamjöl½ dl Fibrex8 färska, urkärnade och finstrimlade dadlar2 dl mörkt bovetemjöl2 dl hampamjöl4 dl rårismjöl1 msk malda psylliumfröskal/husk1½ tsk saltBild på mjölsorter hittar du här. 2 dl mörkt
Sökförslag och sidor