Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
Blanda havregryn, mjöl, psyllium, fibrex, linfrön, bakpuvler och salt i en skål. 0,5 dl fibrex eller motsvarande produkt. *köp färdig eller blanda själv, kör just nu med en blandning för brödbakning på 70% mjöl (fullkornsris, sojamjöl, ljust rismjöl) och 30% stärkelser (majsstärkelse, potatisstärkelse). 0,5 dl fibrex eller motsvarande produkt
Fibrex (varumärke) är glutenfria fiberprodukter som framställs från sockerbetor. Oftast kan man byta ut vetemjöl i recept mot bovetemjöl, dinkelmjöl (ej glutenfritt), fullkornsmjöl (ej glutenfritt), rismjöl och quinoamjöl, medan man måste justera mängden om man vill använda havremjöl, sojamjöl, kikärtsmjöl, kokosmjöl osv då dessa mjölsorter har en tendens att absorbera mycket vätska och "torka ut" bakverken
8 Ingredienser 5,5 dl mjölk 25 g jäst 25 g rapsolja 10 g pofiber 10 g psylliumfrö, hela 25 g fibrex 100 g havregryn 70 g bovetemjöl 25 g sojamjöl 1 krm brödkryddor ½ tsk salt 20 g fiberhusk Instruktioner Blanda mjölk, jäst och rapsolja. 25 g fibrex. 25 g sojamjöl
25 g fibrex. 25 g sojamjöl. Blanda mjölk, jäst och rapsolja tills jästen löser sig. Använd en visp. Tillsätt övriga ingredienser, ta gärna hjälp av en degblandare/assistent och arbeta degen 5 minuter