Fiberhusk. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk. Sätt ugnen på 225 grader. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra
Idag provade jag en ny pizzadeg. 15 g fiberhusk/psylliumfröskal. 15 g fiberhusk/psylliumfröskal. Jag gör inte pizza så ofta, vilket är synd för det är ju väldigt gott
• Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet. Pizzadeg. • Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner i degen
För ett tag sedan gjorde jag en rund pizza till lunch som jag tyckte blev så otroligt god så igår testade jag att använda samma pizzadeg till en långpanna
Blanda fiberhusk bakpulver, oregano och salt i en bunke. ) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
Degen är smidig och lättkavlad, men lite grövre än vanlig pizzadeg. 50 g färsk jäst4 dl ljummet vatten½ dl olivolja6 dl Jyttemjöl original1 - 2 dl Jyttemjöl Teff2 tsk fiberhusk½ tsk bakpulver1 tsk salt1 tsk honungLjumma vatten och olivolja, och lös upp jästen i blandningen. 2 tsk fiberhusk
Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. En kväll satt jag och googla lite och kom över ett recept på en pizzadeg utan kolhydrater inne hos Annika