Dessutom blandade jag ner nyponskalsmjöl i smeten, vilket ger både en fin färg och en unik smak. 3 msk nyponskalsmjöl. 3 msk fiberhusk. 3 msk nyponskalsmjöl. 3 msk fiberhusk
½ dl nyponskalsmjöl. ½ dl nyponskalsmjöl. 1 tsk fiberhusk. 1 tsk fiberhusk. Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek
1 pkt jäst 16 dl kallt vatten 600 g bovetemjöl 200 g solroskärnor 200 g pumpakärnor 100 g krossat linfrö 100 g nyponskalsmjöl 80 g fiberhusk 4 tsk salt 2 msk honung Lite krossat bovete att strö över. 100 g nyponskalsmjöl. 80 g fiberhusk
Om du inte provat någon av föregående recept rekommenderar jag verkligen att prova detta, nyponskalsmjölet gör bröden härligt syrliga, smakrika och söta på samma gång
10 g nyponskalsmjöl. 10 g fiberhusk. 10 g nyponskalsmjöl. 10 g fiberhusk. Lantbröd. Lantbröd från boken Baka nytt - ännu godare bröd utan gluten av Maria Blohm och Jessica Frej
30 gram nyponskalsmjöl. 20 gram fiberhusk. 30 gram nyponskalsmjöl. 20 gram fiberhusk. Kavringen var slut på affären så jag snodde ihop en egen lite snabbt nu på morgonen, den ska helst "vila" en dag i formen så vi får se om det går att äta den ikväll eller om vi spar den till imorgon
Smält kokosoljan och blanda samman med med äggen – rör sedan ner resterande ingredienser (har du inte nyponskalsmjöl så använd mer mandelmjöl och känn efter så det blir en bra konsistens att kavla ut)
30 gram nyponskalsmjöl. 20 gram fiberhusk. 30 gram nyponskalsmjöl. 20 gram fiberhusk. Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
2 msk nyponskalsmjöl. 2 msk fiberhusk. 2 msk nyponskalsmjöl. 2 msk fiberhusk. Även om jag inte är överkänslig mot gluten så är det roligt att då & då prova livsmedel fria från proteinerna