I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
Häll vätskan över och rör tills den har lösts sig Häll i sirap, salt och fiberhusk och rör om lite. Dessa går att göra goda tunnbrödrullar av och det gick snabbt att göra så ny favorit i hemmet
Blanda vatten och fiberhusk väl och låt det stå i fem minuter. I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Det är ganska svårt att hitta bra glutenfritt mjukttunnbröd. 3 dl hirsflingor4 dl rismjölk50 g jäst1 msk ljust muscovadosocker eller råsocker½ msk salt2 ganska stora potatisar½ dl rapsolja1 ägg2 tsk fiberhusk3 dl rårismjöl3 - 5 dl Jyttemjöl originalHäll upp flingorna i matberedaren. 2 tsk fiberhusk
Blanda linfrömjöl, fiberhusk, kryddor, bakpulver, salt och russin i en skål. Men det blir ett mjukt och saftigt bröd med härlig skorpa och mustig kryddsmak som verkligen är gott