Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten. Täck över ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna
Häll såsen i en ugnsform stor nog att rymma biffarna också. Blanda övriga ingredienser till biffarna. Vänd biffarna i sesamfrön så att det blir helt täckta
Dela färsen i fyra bitar, platta ut på en skärbräda, strö över fetaosten och rulla ihop till biffar. Fetaostfylldaköttfärsbiffar med melonsallad (4 portioner). Stek biffarna i 1 msk olja i en het stekpanna ca 3 minuter
Biffar eller köttbullar är det jag tycker bäst om att göra på älgfärs där köttets egna goda smak får stå i centrum, inte fräsa på den tillsammans med en påse tacokrydda typ… Det är väl jämförbart med vad kockar tycker om att ta en dyr, fin köttbit och steka den well done, haha