Fetaost och basilika recept

Fetaost, basilika och lammfärs.

Fetaost, basilika och lammfärs.

Så alltså, dagens recept till er gott folk blir därför en riktigt smaskig lammfärsbiff fylld med fetaostoch smaksatt med rosmarin och timjan, väldigt goda vänner till lamm är de örterna
Rödbetspaj med fetaost, honung och basilika

Rödbetspaj med fetaost, honung och basilika

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 500 gram rödbeta(or) , färdigkokta 0,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 tsk torkad timjan 0,5 msk honung 1 st ägg 0,5 kruka(or) färsk basilika 100 gram ost , riven 2 dl yoghurt 1 paket fetaost Pajdeg 3 dl bovetemjöl 150 gram smör , rumstempererat 2 msk potatismjöl 1 msk vatten , kallt Sallad 0,5 st gurka 1 förpackning gröna linser , kokta 1 st olivolja 1 st balsamvinäger 1 ask ärtskott 1 ask spenat 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Tomatsås med basilika och fetaost 2 port

Tomatsås med basilika och fetaost 2 port

Idag serverade jag tomatsåsen med bönpasta ochfetaost. Smulad fetaost. När pastan kokat klart, riv ner blad med basilika i tomatsåsen, och häll sedan såsen över pastan (jag lägger upp pastan i portionsskålar först, jag blandar alltså inte ner tomatsåsen i pastan)
Tomatpaj med spenat, fetaost och basilika

Tomatpaj med spenat, fetaost och basilika

Lägg på soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) ochfetaost. Jag tycker den här mandelmjölspajs-botten är tunn och lätt och den har en lite nötig smak