Smula över fetaost och lägg över babyspenat. Servera gärna med en klick fet yoghurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fetyogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fetyogurt. 200 g fetaost. 200 g fetaost
Min systerdotter hade använt en fet turkisk yoghurt i hennes scones precis som det stod i grundreceptet men eftersom jag försöker äta en både glutenfri och en mjölkfri diet på grund av min MS så valde jag att prova att baka mina scones med havregrädde istället och jag måste säga att mina scones också blev helt underbart goda
Billigare och mindre fet än vanlig köpt yogurt. Alla borde testa att göra egen yogurt. Yogurten blir ganska sur och lite grynig i konsistensen, men jättegod
Har man inte tillgång till denna yogurt kan man köpa naturell yogurt, hälla det i ett kaffefilter och låta vätskan rinna ur ett par timmar/ över natten