En soppa kan vara precis så vardaglig eller festlig som man vill, det beror ofta på tillbehören. Med härliga tillbehör i form av sotad lax, rostade små blomkålsbuketter, mandolin-hyvlad blomkål som marinerats i citron, gurktärningar, salladslök, dillvippor, forellrom och en citrusolja med en aning ingefära blir det både vackert och gott
1Tillbehör. 14 kycklingfiléer, tunnskivade Salt Nymald svartpeppar 6 skivor parmaskinka 2 tsk rivet citronskal Några kvistar färsk rosmarin 6 salladslökar Smör till stekning ½ dl vitt vin 2 dl hönsbuljong 2 dl grädde 11 tsk majsstärkelse + vatten Chiliflakes Färsk rosmarin Tillbehör Potatis eller ris Grönsaker, t ex sugar snaps och tomaterDela varje kycklingfilé i tre tunna bitar om de inte är redan tunnskivade
Här är en lite festligare variant där du kan stapla hur många du vill på höjden. Här kommer recept på ett nytt tillbehör att variera all blomkål och rotselleri med
Servera med tillbehören. Tillbehör. Putsa och skiva fläskfilén. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn fläskfilébitarna och champinjonerna i smör i en gryta
Servera med de tillbehör du vill, men för att just göra det enkelt tycker jag ris passar bra, och någon grönsak eller som här en ljuvlig len grönkålsmousse som passar väldigt fint i smak och färg
När vi vill ha den lite festligare så gör vi köttfärsrullen som jag skrev om ovan, ibland gör vi egen deg som i receptet och ibland tar vi det snabbare sättet genom att rulla in köttfärsen i köpt smördeg