Vill du göra soppan extra festlig lägger du också i lite räkor på slutet. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Torka av fiskfiléerna och lägg dem med den vitare köttiga sidan uppåt. vitpeppar. Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk
Rara Pernilla med bloggen Flower of fame mailade mig receptet på deras nyårsmiddag som jag tyckte såg oerhört god ut, receptet är från Håkan Larssons kokbok Fredagkväll med mat och vin, men jag funderade på vid vilket festligt tillfälle jag skulle kunna laga denna festmåltid
Lättlagad och lite festlig pastarätt där enkla och fina råvaror sätter smakerna. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i hackad chili och hela vitlöksklyftor
Till denna festligafiskgratäng kan jag rekommendera en frisk chardonnay,. Enkel att laga men med det där lilla extra som gör den lite mer lyxig än en vanlig fiskgratäng till vardags
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Smaken blev god och fyllig och serverad med bitar av hummern i blev det riktigt festligt. 1 l fisk- eller skaldjursbuljong1 timjankvist. 2 dl torrt vitt vin eller saften av ½ citron. 1 l fisk- eller skaldjursbuljong. 2 dl torrt vitt vin eller saften av ½ citron
Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Trevligt, festligt och med klar nu-är-det-vår-och-maj-känsla. (Bara det gula, inte det beska vita). Hittar du någon som säljer röding till ett bra pris, så slå till på ett par fiskar