Festgratäng med fläskfilé recept

Festgratäng med fläskfilé

Putsa och skär fläskfilén i skivor, salta och peppra. Koka ris och gör en god sallad till 700-900 g fläskfilé

Festgratäng med fläskfilé

Smaka av med salt och peppar. Varva dem med kronärtskockshjärtana i en smord, ugnssäker form. Garnera med resterande hackad tomat och kryddgrönt

Festgratäng på fläskfié

Fräs svampen, strö över mjöl och späd med stekskyn, grädde och vin. Stekskyn från fläskfilén. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och spara detta. Häll stuvningen över köttet och täck allt med ost grädda i ugnen i 20 minuter på 250 grader. 600 gram fläskfilé

Köksmästarens festgratäng

Klipp baconet i bitar, stek det i pannan tillsammans med lök och äppeltärningar. Servera med exempelvis kokt ris

Festgratäng

Bryn champinjonerna i kvartar och lägg sedan över dom i formen med filéerna, hacka tomaterna och strö över