Löken serverar jag gärna till både fest vardag och fest. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Söndag Rotfruktsfrittata med inlagd lök. Knaprigt fiberknäcke till vardags och fest. Om några veckor ska mina elever få ha provsmakning av ostar och då ska de lektionen innan få baka knäckebröd, grissinipinnar och cantuccini som tillbehör
Det är toppengott att få på fest, smakar finfint i matlådan och kan tas med på picknickar. Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Köttet stekte jag sedan om alla sidor så att köttsaften stannar inne för att sedan ugnsbaka köttet illsammans med stora körsbärstomater, sparrislängder, squashtärningar, delade lökhalvor från knippe
En ölsort som jag tyckte om till fest under. Biff med lök är ju gott. Men det här är också gott, och köttet blir så mört och gott när det får bräsera (koka långsamt och länge i vätska) i öl och en massa lök
Bläckfisken var blancherad och den fick marineras i massa vitlök, gräslök och olivolja. Oljan fick jag i veckan i den senaste Smakboxen med temat Sommarfest