Fermenterad vitlök recept

Tryffelsmör med fermenterad vitlök

Tryffelsmör med fermenterad vitlök

Skala 4 st vitlöksklyftor och mosa dem med rumstempererat smör. 5 st Svart Vitlök. 1. 2. Riv ner sommartryffel alt blanda ner några droppar tryffelolja, salta och peppra efter smak

Tryffelsmör med fermenterad vitlök

Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med rumstempererat smör. 4 klyfta(or) fermenteradvitlök. 1. 2. Riv ner sommartryffel alt blanda ner några droppar tryffelolja, salta och peppra efter smak

Balsamicokaviar, svarta majskolvar och fermenterad vitlök

Fermenterad, svart vitlök är sötare i smaken och inte lika stark. Svart vitlök. Svart vitlök. Det låter som ingredienserna i ett motgift mot vampyrer men är i själva verket tidningens Hallens senaste plocksida
Vietnamesisk fermenterat nötkött

Vietnamesisk fermenterat nötkött

vitlöksskivor. 1/2 dl rostad vitlök. Dela på köttsmeten och rulla till små långa korvar, lägg 2-3 blad persicariablad, 1 skiva chili, 1 skiva vitlök samt en köttkorv på aluminiumfolie och rulla med hårda tag, det måste bli fast. 1/2 dl rostad vitlök. 1 skiva vitlök

Sauterat lamm med chili, vitlök och spiskummin

Här har de grejer som pekinganka och wokad vattenspenat med fermenterad tofu. Blanda spiskummin med chiliflingor, soja, vitlök, salt och peppar i en påse och släng i det tärnade köttet och blanda väl

Persiljepesto med svart vitlök

Eller rättare sagt fermenteradvitlök som det heter. Alltså, svart vitlök. Finns oftast att köpa vid lök och vitlökshyllorna i välsorterade mataffärer
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Misosoppa med vegansk dashi

Misosoppa med vegansk dashi

ex natto (fermenterade sojabönor), Tsukemono (inlagda grönsaker) och även ättiksinlagda japanska plommon (kallat Umeboshi)
Kimchi, den koreanska surkålen

Kimchi, den koreanska surkålen

Det finns tydligen hundratals olika versioner av denna fermenterade anrättning. 2 msk finhackad färsk vitlök. 2 msk finhackad färsk vitlök
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. Smaksättning kan vara allt från kummin, timjan, chili, enbär, dill, vitlök till senapsfrö
Mustig gryta i CrockPot

Mustig gryta i CrockPot

2-3 klyftor Black garlic (fermenteradvitlök). Med hösten kommer lusten till långkok. mustiga grytor, möra stekar och smakrika såser
Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Korea= mandu, gärna fyllda med kimchi (fermenterade grönsaker). 2 klyfta(or) vitlök. 1 finhackad vitlöksklyfta. 2 klyfta(or) vitlök. 1 finhackad vitlöksklyfta
Salsiccia Di Calabria och Spansk Chorizo

Salsiccia Di Calabria och Spansk Chorizo

Jag har gjort chorizo förut men då fermenterade jag inte den. Den här gången har jag gjort en variant som är kryddad med vitlök, söt rökt paprika och stark rökt paprika
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Rör ihop en marinad på vinäger, fisksås, kapi, sesamolja, honung, salt och fint riven vitlök. Rör ihop en marinad på vinäger, fisksås, kapi, sesamolja, honung, salt och fint riven vitlök
Fyllda jalapeños

Fyllda jalapeños

Jag fyllde ett gäng med en röra på färskost och svart (fermenterad) vitlök och de blev så goda att jag riktigt längtar efter att göra ett gäng snart igen

Bibimbap & 7 olika sorters banchan

Den speciella fermenterade chilipastan, sesamoljan, kimchin. sookju namul (böngroddar med sesamsalt), sigumchi namul (wokad spenat med krydddor), hobakjeon (panerad pumpa), gaji namul (ångad aubergineröra med kryddor), deul kkaennip muchim (wokade perillablad med kryddor) danmuji (koreansk picklad rättika) och kimchi (koreansk syrad kål med vitlök, chili och ingefära)