Nigella är ju förstås brittisk, men i hennes kokbok "Nigellas sommarmat" hittade jag ett recept på Fattoush som har blivit lite av en favoritsommarsallad
Jag hade i ricotta i min fattoush, vilken succé men det är inget måste. Jag skulle kunna äta fattoush och den långstekta fläskkotletten for ever and ever
. Jag älskar den här salladen. Så mycket att den helt klart är värd en re-run på bloggen. Jag är för övrigt säker på att jag har skrivit om den innan, men kan icke hitta inlägget i arkivet så jag gör det enda rätta - skriver om den igen
Fattoush är en sallad som går att göra på en massa olika sätt. Jag har gjort fattoush ett antal gånger och då har jag friterat brödet men sist ja gjorde den så bestämde jag mig för ett lite nyttigare alternativ
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kvisttomaterna och lägg dem på en papprad plåt. Ringla över ett par matskedar olivolja och strö över vitlök, krydda med salt och peppar
Den här salladen är en av mina stora favoriter och jag har äntligen införskaffat mig en ny flaska granatäpplesirap så att jag kan göra den här godingen om och om igen i sommar
1 Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär brödet i snibbar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över oljan, strö över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att brödet inte blir bränt
Fattoush. Fattoush. Lägg ett par generösa skedar fattoush i bitten av hummusskålen. Hummus bowl med fattoush och falafel, 2-3 portioner. Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmaskruvad tacofärs Hummus bowl med fattoush och falafel, 2-3 portioner
Hummusbowl med falafel och fattoush. ***I Samarbete med KitchenAid***. Hej. Här kommer ett recept som jag av någon outgrundlig anledning väntat sjukt länge med att fixa
Äts förslagsvis med fattoush eller en ljummen potatissallad med gröna bönor och dijonvinägrett. 1 bit benfri fläskkotlett, ca 1 kg5 vitlöksklyftor2-3 rosmarinskvistar1 tsk fänkålsfrö1 tsk salt1 tsk svartpeppar2-3 msk god olivoljaUgnsvärme