Fatayer recept

Fatayer/spenat piroger

Fatayer/spenat piroger

Här kommer ett riktigt gott recept på spenat piroger eller som dom heter fatayer. Dom kan man även göra med köttfärs med
Fatayer – Libanesisk

Fatayer – Libanesisk

Här kommer ett riktigt gott recept på spenat piroger eller som dom heter fatayer. Dom kan man även göra med köttfärs med
Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer- piroger

Sambosek och fatayer är små piroger. Fatayer med spenat, lägg en klick fyllning i mitten av en rundel. Av samma deg kan du kan du variera fyllningen och ha i spenat, köttfärs eller ost
Minipiroger med spenatfyllning

Minipiroger med spenatfyllning

De verkar förresten kallas fatayer. I helgen gjorde vi dessa små pirogerna, ååå så goda de blev. ) Som fyllning hade vi spenat, morot, svarta bönor och mozzarella
Beirut Cafés kryddblandning

Beirut Cafés kryddblandning

Kryddblandning som passar som en smäck till Sambosek eller fatayer. Den här kryddblandningen hittade jag hos matklubben
Sambosek eller fatayer

Sambosek eller fatayer

Dessa piroger kan antingen fyllas med nötfärs eller spenat. Eller varför inte göra en dubbelsats och göra båda två i ett nafs

Min helg i bilder

Det var Fatayer (spenatpiroger), Falafel (fritterad kikärts- och bönröra) med sesamsås, Kraydes (stekta jätteräkor med citron och vitlök), Batata Mouklieh (fritterad skivad potatis), Grillad Halloumi (får- och getost), Rakhat (ostrullar), (det ligger även kvar lite Basterma och Mhammara), Sambosek (nötfärspiroger), Jowaneh moklieh (marinerade stekta kycklingvingar) med vitlökscreme

Fatayer

Ta ut smördegen ur frysen låt tina lite innan du använder dom. Medans du väntar kan du hacka löken smått, stek med köttfärs i lite olja

Fatayer - spenatpiroger

Blanda ihop degen snabbt för hand eller i matberedare. Låt den vila kallt i kylen minst 30 minuter. Hacka spenaten, blanda den med salt och därefter med resten av ingredienserna

Sambosek eller fatayer

1. Blanda vetemjöl, salt, socker och torrjäst i en bunke. Smält smör, rör ner i mjölblandning och tillsätt ägg och olja

Beirut Cafés kryddblandning

1. Blanda alla ingredienser noga. 2. Förvara i burk med tättslutande lock. 1 tsk kardemumma. 2 tsk vitpeppar. 8 tsk svartpeppar