Sambosek och fatayer är små piroger. Fatayer med spenat, lägg en klick fyllning i mitten av en rundel. Av samma deg kan du kan du variera fyllningen och ha i spenat, köttfärs eller ost
De verkar förresten kallas fatayer. I helgen gjorde vi dessa små pirogerna, ååå så goda de blev. ) Som fyllning hade vi spenat, morot, svarta bönor och mozzarella
Det var Fatayer (spenatpiroger), Falafel (fritterad kikärts- och bönröra) med sesamsås, Kraydes (stekta jätteräkor med citron och vitlök), Batata Mouklieh (fritterad skivad potatis), Grillad Halloumi (får- och getost), Rakhat (ostrullar), (det ligger även kvar lite Basterma och Mhammara), Sambosek (nötfärspiroger), Jowaneh moklieh (marinerade stekta kycklingvingar) med vitlökscreme
Blanda ihop degen snabbt för hand eller i matberedare. Låt den vila kallt i kylen minst 30 minuter. Hacka spenaten, blanda den med salt och därefter med resten av ingredienserna