Fastlagsbullar eller semlor recept

Lchf Semla / Fastlagsbulle

Lchf Semla / Fastlagsbulle

Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Fastlagsbullar | Semlor

Fastlagsbullar | Semlor

Testa solrosfrömassa istället eller byt ut mot danskarnas och norrmännens fyllning. Skär margarinet i bitar och rör ner mjöl och margarin (Hemligheten med riktigt saftiga fastlagsbullar är att inte smälta margarinet)
Gammaldags semlor (fastlagsbullar)

Gammaldags semlor (fastlagsbullar)

mandelmassa eller sylt kan vara så. I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Semlor

Semlor

Då kan ju resten ligga kvar i frysen tills nästa semmelfika eller när någon kommer på besök med kort varsel
FASTLAGSBULLAR

FASTLAGSBULLAR

Provade Leilas recept för fastlagsbullarellersemlor som det heter i Sverige. Hade inte planerat att baka, så jag hade ingen mandelmassa hemma, så fyllningen fick bestå av hallonsylt och det är inte heller fy skam
Fastlagsbulle

Fastlagsbulle

Under riktigt hård katolsk tid fick man inte äta kött, ägg eller mejerier då det ansågs att en mätt och nöjd själ var lättare förledd i synd
Semlor

Semlor

Nu har vi här hemma bakat årets första omgång av Semloreller som vi Skåningar säger, fastlagsbullar

Semlor

Därför brukar jag utgå ifrån när det börjar kännas fullkomligt outhärdligt att leva utan fastlagsbullar och anta att det då är Fettisdagen
Semlor

Semlor

Det råder olika åsikter om när man får eller ska äta semlor/fastlagsbulle. Är det när februari börjat eller ska man vara strikt och enbart äta under de tre dagarna till fettisdagen
Fastlagsbullar

Fastlagsbullar

  Och även om receptet också kallade bullarna för “semlor” så är det  fastlagsbullar jag gjort
Semlor.....massvis med recept....del 1!!

Semlor.....massvis med recept....del 1!!

Ät dem som de är eller fyll dem som traditionella semlor med mandelmassa och vispad grädde. En semla, även kallad för fettisdagsbulle, fastlagsbulle eller om den äts med varm mjölk
Fastlagsbullar

Fastlagsbullar

Roy Fares har receptet på världens godaste fastlagsbullarellersemlor. 14 semlor. 400 g mandelmassa - (den du gjort eller färdigköpt). 14 semlor
Mammas Semlor

Mammas Semlor

Alla älskar väl februari - Semmeltid, eller som vi säger himma i Skåne, Fastlagsbullar. Jag har dock insett att semlor kan bidra till häftig diskussion då vi i vårt avlånga land äter semlor på tusen olika sätt
Semlor

Semlor

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm tills vätskan är ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med lite av vätskan

Semlor

Semlor (ellerfastlagsbullar om du hellre vill säga det) enligt ett klassiskt recept. 100 gram smör eller margarin. 100 gram smör eller margarin
Semlor

Semlor

Det råder olika åsikter om när man får eller ska äta semlor/fastlagsbulle. Är det när februari börjat eller ska man vara strikt och enbart äta under de tre dagarna till fettisdagen
Recept - Semlor

Recept - Semlor

Semlor, fettisdagsbulle eller fastlagsbulle är min absoluta favoritbakelse som jag tycker man kan gotta i sig året om