Testa solrosfrömassa istället eller byt ut mot danskarnas och norrmännens fyllning. Skär margarinet i bitar och rör ner mjöl och margarin (Hemligheten med riktigt saftiga fastlagsbullar är att inte smälta margarinet)
mandelmassa eller sylt kan vara så. I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Provade Leilas recept för fastlagsbullarellersemlor som det heter i Sverige. Hade inte planerat att baka, så jag hade ingen mandelmassa hemma, så fyllningen fick bestå av hallonsylt och det är inte heller fy skam
Idén fick jag från Sydsvenskankollegan Gustav Gatu och oavsett om den får fäste i Malmö eller inte så har Malmösemlan i alla fall kommit för att stanna i mitt kök
Det råder olika åsikter om när man får eller ska äta semlor/fastlagsbulle. Är det när februari börjat eller ska man vara strikt och enbart äta under de tre dagarna till fettisdagen
Ät dem som de är eller fyll dem som traditionella semlor med mandelmassa och vispad grädde. En semla, även kallad för fettisdagsbulle, fastlagsbulle eller om den äts med varm mjölk
Alla älskar väl februari - Semmeltid, eller som vi säger himma i Skåne, Fastlagsbullar. Jag har dock insett att semlor kan bidra till häftig diskussion då vi i vårt avlånga land äter semlor på tusen olika sätt
Det råder olika åsikter om när man får eller ska äta semlor/fastlagsbulle. Är det när februari börjat eller ska man vara strikt och enbart äta under de tre dagarna till fettisdagen