8 små, fastapäron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 små, fastapäron 1 dl vatten 1 dl konjak till lagen 2 msk konjak till smaksättning 3 dl strösocker 1 kanelstång rivet skal av ½ citron 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl rostade, hackade valnötter
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Förvisso är det också Köttfri måndag idag, men päronen är garanterat köttfria, så det går förhoppningsvis bra, även om jag oftast brukar bjuda på lite mer matiga vegorätter
Att fasta handlar om att vila kroppen från det som tar energi från livsviktiga funktioner i kroppen. Vattenfasta är inget jag rekommenderar till någon som bara vill återgå till sitt gamla sätt att leva efter fastan
Inkokta päron är en bra dessert av många anledningar. Saffransinkokta päron med kanel & stjärnanis. Skala päronen, men låt dem vara hela med pinnen kvar
Strö på lingon, päron och mandel. 1fastapäron, i bitar. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka
Servera fläskfilén med ädelostsås, päron, valnötter och klyftpotatis. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor, stek dem i resten av matfettet i 2-3 minuter. 2 fastapäron