Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp på ett fat. 300 g kassler. 2 st fasta tomater. Blanda yoghurt, senap, ättiksgurka, kapris och hälften av gräslöken
Till röstin serverade jag kassler (även gott med skinka eller dylikt) som jag hade värmt med lite grönsaksbuljong, en sallad, dijonsenap, cornichoner och syltlök
Kan med fördel serveras till rökt kött, gärna kassler. En av de nya åtgärderna var att alla skulle börja ta tillvara på vattnet som grödorna vattnades med, istället för att bara låta det rinna ut i havet
Periodisk fasta. Kassler är salt så det behövs inget extra salt men om du väljer någon mildare crème fraiche kan du dra några varv med pepparkvarnen innan rätten åker in i ugnen
Skeda den ganska fasta såsen över köttet och lägg ihop degen ovanpåkött och sås. Eftersom filén ska in i ugnen med smördegstäcket gör det inget omköttet fortfarande är rosa inuti
Vispa resten av äggvitorna med ren elvisp i enfettfri bunke tills de är riktigt fasta. Riv mandelmassan och blanda den med lite äggvita till en tjock smet
Servera pastasalladen med några skivor kassler, en burk tonfisk eller några såna här rackare. Det blev en enkel middag som jag kunde veva ihop snabbt och smidigt, med så lite disk som möjligt