Knyt fast en liten etikett och förvara gärna svalt och mörkt för längre hållbarhet. Lägg bär och syltsocker i en rymlig kastrull och låt koka upp på medelhög värme
Rör om då och då så det inte bränner fast. Tidigare har jag kokat jordgubbssylt med enbart bär och syltsocker, men numera har jag börjat använda en blandning av vanligt strösocker och syltsocker
Vill man ha en fastare sylt kan man byta ut strösockret mot syltsocker eller tillsätta pektin. )Idag tänkte jag dela med mig av receptet på jordgubbssylten vi åt till pannkakorna häromdagen
Det på minde väldigt mycket som risifrutti, fast det var inte till hälften så mäktigt som det är. Man kan äta den med jordgubbssylt som jag tidigare nämnt
lite som dem, fast snäppet godare. )Jordgubbssylt, Lemoncurd, smörkräm, vaniljkräm eller något annat. Läs även andra bloggares åsikter om Smördegskakor, Fyllda kakor, Ernst, Sylt, smörkräm, tropiksylt, Jordgubbssylt, lemoncurd
Receptet är DET HÄR, fast i mindre skala. Ett lager med jordgubbssylt och skivade jordgubbar. På det understa lagret blev det jordgubbssylt och skivade jordgubbar
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. ca 1 dl jordgubbssylt, gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut. ca 1 dl jordgubbssylt, gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut
Kläm fast overheadfilm i springformen för att förhöja kanten på formen (dela två OH-papper på mitten, tejpa ihop tre delar till en långsmal remsa och kläm fast den mellan tårtbotten och springkantsformen