Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Gelén får inte bli helt stel utan bara börja bli fast så att. Så här års blir det ju en och annan jordgubbstårta gjord, först midsommar, strax efter en dotter som fyller år och i augusti är det dags igen då båda bonusbarnen fyller
fast sort. Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Blanda till en smidig färs som inte bör vara för lös, hellre lite fast. Jag blev lite otålig och höjde värmen på ugnen till 225 grader efter ca 30 min och då fick köttfärslimpan riktigt fin yta men all steksky fastnade i formen
Fast lite förutseende har jag varit. Den ska vara helt fast utan nästan lite lös när den tas ut. Underbar ChokladmoussetårtaBotten150 g mörk choklad (70%)100 g smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa salt2 äggChokladtryffel150 g choklad (70%)100 g vispgrädde1 liten kula smörChokladmousse4 blad gelatin300 g+300 g vispgrädde300 g mörk choklad (54-64%, ej mer)3 äggulorca 40-50 g florsocker (smaka av och ta mindre om du vill ha mindre söt mousse)ca 200 g färska, fasta hallonChokladspegel17 g glykos2 blad gelatin65 g kakao10 g mörk choklad90 g strösocker110 g vatten25 g vispgräddeBottenSätt ugnen på 150 grader
Kläm fast overheadfilm i springformen för att förhöja kanten på formen (dela två OH-papper på mitten, tejpa ihop tre delar till en långsmal remsa och kläm fast den mellan tårtbotten och springkantsformen
Gör helt enkelt ett fast potatismos och tillsätt en äggula. Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Kläm fast overheadfilm i springformen för att förhöja kanten på formen (dela två OH-papper på mitten, tejpa ihop tre delar till en långsmal remsa och kläm fast den mellan tårtbotten och springkantsformen
Öka till full hastighet och vispa tills det blivit ett fast. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Häll upp i en teflonpanna, (alternativt långpannan med ett bakplåtspapper i botten (helst av teflon så bränner inte rotfrukterna fast och du slipper skura långpannan