- är ”värt” att lägga pengar på så igår gjorde jag egen chokladpudding eller jag kan inte riktigt kalla den för chokladpudding heller för den är inte lika fast som en pudding utan med som en len kräm som smeker gommen och denna är en nyttig sådan gjord på avokado
Rör hela tiden, så att krämen inte bränner fast. Jag bidrog med lite fika till kvällen och det blev kladdiga chokladmuffins med chokladkräm och daimgrädde
Kokoskaka med chokladkrämca 10 bitarKaka3 ägg2 dl strösocker7 dl kokosflingor (ca 280 g)1 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker150 g smörChokladkräm250 g choklad (jag använde 50. Sätt ugnen på 175°CSmält smöret till kakanVispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt alla torra ingredienser och sist smöretKläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjockBaka i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min, låt kakan svalnaFinhacka chokladen och lägg den i en rymlig skålSmält smöret till chokladkrämen, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuderHäll den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget, rör tills all chokladen har smält och du har en jämn smetHäll krämen över kakan i formen, jämna till och låt stå svalt tills krämen har stelnatFoto
Vispa äggvitorna fast utan att de blir torra. Ta ut äggen i god tid så att de blir rumsvarma, viktigt så att inte chokladkrämen skär sig när du gör den
Vispa grädden ganska fast och vänd ner i krämen tillsammans med grovhackade Oreokex. 1Chokladkräm100 g choklad 70 % 200 g Philadelphia Calssic Naturell 1 dl florsocker 1,5 dl vispgrädde
Låt svalna i kylen tills den blir som en fast kräm. Nuförtiden bakar jag gärna själv och för att hedra sommaren, som är temat i maj månads "Månadens sötsak", så har jag bakat muffins med chokladkrämsfyllning i mina nya söta muffinsformar i silikon