Bind upp fasanen med steksnöre. Stek fasanen runt om i en gjutjärnsgryta. Häll på viltfågelfond och ställ grytan i ugnen 15-20 minuter beroende på fasanens storlek. 1 hel fasan (1,2-1,4 kg). 2 kg skrov av viltfågel, typ fasan, orre eller tiäder. 2 kg skrov av viltfågel, typ fasan, orre eller tjäder
Väldigt lyxigt med helstekt fasan, har med flit väntat med detta receptet för att göra det vid något festligare tillfälle, så när vi skulle fira min födelsedag tyckte jag var ett perfekt tillfälle
Vi fick som jag skrev för några dagar sedan ett par fasaner av en kollega till min man. De brukar anordna nöjesjakt och hade hur mycket skjutna fasaner som helst som de inte visste vad de skulle göra av
För ett år sedan så tillagade jag fasan som var inköp på Öster Malmas julmarknad. I år var det dags att åka dit för att kanske köpa något annat kul att ha till middag
500 g fasan och rådjurskött. 500 g fasan och rådjurskött 5 äggulor 2,5 dl iskall vispgrädde 1 krm epice riche (fyra kryddor) salt och malen vitpeppar nyrivet vitt bröd smör till stekning
Skulle gärna haft mycket mer urserien Lila Fasan, rörstrand. Sega goda choklad snitt. )100g rumsvarmt smör1dl socker2msk sirap2dl vetemjöl1tsk vaniljsocker1/2tsk bikarbonat2 1/2msk kakaoSätt ugnen på 175grader
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Kvar fanns punkterna – laga fasan, laga gnocci, laga läggbitar av hjort – skriva momsredovisning, – renskriva recept på vaktel, – tvätta snuttefiltar, och nysta upp värdens största knyt/hög av förkläden