Farmors recept

20 Spara
Farmor Sigrids råglimpa!

Farmor Sigrids råglimpa!

Tillsätt olja, sirap,salt, det uppkokade vattnet och mjölet och så rågsikten till det blir en deg. Det kallar jag mys  Farmor Sigrids råglimpa1 näve mjöl2 dl vatten0,5 liter ljummet vatten2 msk olja1 kaffekopp sirap1 tsk salt1 liter rågsikt, kanske mer1 paket jästGör så här. 1 liter rågsikt
2 Spara
Farmor Anka Paj

Farmor Anka Paj

Ugnen förvärms till ca 230 grader. Häll alla ingredienser i en skål. Lättast att blanda med handen. Inte blanda degen i maskin då risken är stor att man förstör ”trådarna” i dinkelmjölet
0 Spara
Farmors Pannkakor

Farmors Pannkakor

I många år har jag försökt få till pannkakor som liknar min farmors. Och jag misstänker att farmor också njöt, både av att se vår glädje över pannkakorna men också av tanken på att slippa städa upp strösocker från golvet efter måltiden
43 Spara
Farmors nougatkakor

Farmors nougatkakor

Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
9 Spara
Farmor Annas läfsor

Farmor Annas läfsor

Blanda allt till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning. Ta inte i allt mjölet på en gång utan gör som vanligt och känn efter när det inte kladdar mer
3 Spara
Farmors Stompa

Farmors Stompa

När jag och mina systrar var små tillbringade vi mycket tid hos farmor och farfar. Skålen som alltid var fylld med polkagrisar (dit farfar alltid smög och åt karameller), farmors nybakta sockerkaka som hon matade fåglarna med, när vi alla samlades i soffan och kollade på diabilder, grannarna som hade höns dit vi gick för att köpa ägg, somrarna då vi badade i regntunnan
2 Spara
Farmors specialitet!

Farmors specialitet!

Kom att tänka på min farmor och hennes olika bak- och matlagnings stunder.  Hon skulle nog tycka att jag inte är riktigt klok om hon fick se vad jag slängde i sophinken Farmors "Höga Berg"2 ägg1 kaffekopp socker100 gr smält smör1 kaffekopp grädde (går bra med surgrädde) Mjöl tills degen blir fast ( ca 5-6 dl)1 tsk bakpulver1/2 tsk hjortronsaltGör så här
1 Spara
Farmors pinnar

Farmors pinnar

Rör ihop till en deg och ta upp den mjölat bakbord och knåda eventuellt in mer mjöl i degen. Dele i tre delar och rulla ut till längder som läggs ett bakplåtspapper
Sökförslag och sidor