Servera med kokt potatis, picklade grönsaker, cornichonger, saltgurka och lingonsylt. El Ingredienser 500 g nötfärs, från naturbetes djur från Jämtland 1 dl ekologisk laktosfri grädde 1 dl vatten 1 dl ströbröd 1 ekologiskt ägg 1 msk soja, tamari eller shoyu 1 msk kalvfond Några stänk worcestershiresås Smör till stekning 2 stora lökar i tunna ringar Kokt potatis Lingonsylt, eller rårörda lingon Saltgurka Cornichonger och picklade grönsaker Gör så här Blanda grädde, vatten, ströbröd och kryddor i en bunke
Det är farmors recept som jag har plockat upp och jag har inte ändrat på det en tum. Det vanliga är att man har saltgurka i rulladerna, men jag tycker att det blir godare med ättiksgurka eftersom baconet är så salt i sig
Rengör gurkorna och lägg dem i en väl rengjord kruka eller spann (Atamon är bra att rengöra med). Koka nu upp ALLA ingredienser till lagen (inklusive blad) OBS UTOM ättikan och låt svalna