Falukorvsgratäng har vi skrivit även om det i vår ugnsform vilar medisterkorv, men medisterkorvsgratäng känns som ett förbenat långt och krångligt ord och det går ju alldeles utmärkt att använda den kära rödklädda korvringen här också
Blanda ihop creme fraiche, grädde, sweet chili, krossad tomat. Snabbt, enkelt, krämig och väldigt god falukorvsgratäng med en sweet chilisås blev det idag
Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min. 2 msk Änglamark tomatpuré. 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
Skär tomaterna i klyftor och strö ut dem ovanpå. 250 g cocktailtomater. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag
Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. 2 msk tomatpuré. 1 burk körsbärstomater (à 400 g). Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min
Skiva paprikan och tomaten och strö ut skivorna över falukorven. ca 3 portioner kokt risen halv falukorv1 röd paprika1 tomat2 dl grädde ca 2 dl riven ost2 msk chilisås / ketchupca 2 dl riven ostsalt och pepparKoka riset och lägg det i botten på en smord ugnsfast form. 1 tomat
Dela de soltorkade tomaterna och fördela bitarna över korven. Kom på nu att jag borde ha fotat gratängen så man även såg lite av innehållet, men det var ju så dags nu två dagar senare Falukorvsgratäng För 4 personer 400-500 g falukorv 2 schalottenlökar eller 1 gul lök 10 soltorkade tomater 1-2 dl riven ost potatismos Gör så här. 10 soltorkade tomater