Min tanke var att vi skulle hämta mjölk (hos en snäll bonde en bit härifrån) och göra ostkaka, men jag insåg att det inte riktigt fanns tid till det idag så det fick bli en snabbare variant dvs, falsk ostkaka
Blanda mjölk, ägg, riven mandel, vetemjöl, salt och den mosade zucchinin. Foto. Theres Lundén. En härligt krämig ostkaka som passar lika bra till kaffet som till efterrätt, här serverad med vispad grädde och hemkokt körsbärssylt
Vispa ägg och socker, blanda i mjöl, mjölk, keso och den hackade mandeln. ½ dl hackad mandel. Häll upp i en pajform och grädda i ugnen på 175 grader ca 45 min
* 2 dl mandelmjöl (alt hela mandlar som körs i matberedare till ett mjöl). * 1,5 dl linfrömjöl (alt. hela linfrön som körs i matberedare till ett mjöl)
Falsk råglimpa. * 2 dl mandelmjöl (alt hela mandlar som körs i matberedare till ett mjöl). 2 dl mandelmjöl (alt hela mandlar som körs i matberedare till ett mjöl)
Falskmandelmassa. några få droppar bittermandelarom (innehåller ingen mandel). (Mandelmassa är sött). Blanda i havregrädde och några få droppar bittermandelarom