De passar utmärkt i grytor, soppor, sallader, falafel och till hummus. Ur näringssynpunkt är bönor och linser rena fyndet, de innehåller näringsämnen som järn, B-vitaminer, kostfibrer, kalcium och protein
Salata batata, falafel. Gratäng med vitabönor. 2 msk matolja + extra till formen1 gul lök1 röd paprika1 liten burk majs, 150 g500 g färs av något slag eller kidneybönor1½ dl yoghurt1 dl vatten1 påse taco kryddmix1 påse babyspenat1 förpackning cocktailtomater4 stora tortillabröd
Samma sak gäller med kryddningen, ibland tillsätter jag en gnutta spiskummin (falafel - tada. Ibland består de av kidneybönor, ibland vitabönor och den här gången blev det kikärtor och cannolibönor
Denna gång experimenterade jag lite med sötpotatis som vi hade hemma och så bytte jag ut kikärterna mot vitabönor som är bättre för mig enligt min homeopat
Men först denna sås, ringlad över färdig falafel i tortillabröd. Vi var åtta stycken hungriga magar, och den varma veganska röran (på tre sorters vitabönor, och finhackad svamp) ska jag visa er senare
50 g=drygt ½ dl bönor. 50 g=drygt ½ dl bönor. ½ burk= 210 g vitabönor i tomat. 250 g=2½ dl bruna bönor . Falafel, 325 g. 50 g=drygt ½ dl bönor. 50 g=drygt ½ dl bönor. ½ burk= 210 g vitabönor i tomat. 250 g=2½ dl bruna bönor. Falafel, 325 g