Grovhacka den gula löken och lägg den tillsammans med vitlöksklyftorna i en hackare/mixer. Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Gör så här. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja
Lägg alla ingredienser i en skål och kör med stavmixer till en slät smet. Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga
Lägg försiktigt ner falafelbollarna och stek tills gyllene på alla sidor. Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)
När det är dags att tillaga falafeln häller du av blötläggningsvattnet (spara nån deciliter för att spä med) och mixar kikärtorna med olivolja och vitlök