Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Smaksätt turkiskyoghurt med salsa. Servera gärna med en sås gjord på lite fetare yoghurt också. 450 kcal13,1 g protein16,1 g fett62,1 g kolhydraterFalafel i libabröd, 5 port2 burkar kikärter1 ägg1 vitlöksklyfta1 msk olivolja3-3 ½ msk maizena majsstärkelse2 tsk mald koriander2-3 tsk mald spiskummin2 msk fryst persilja½ citron½-1 tsk salt½ msk rapsolja till varje stekomgång2 dl turkiskyoghurt½ burk Hot Habanero & Passion Salsa4 libabröd, originalstrimlad vitkål, halverade körsbärstomater, skivad gurka1. Falafel i libabröd, 5 port
Fyll brödet med lite turkiskyoghurt eller hemmagjord vitlökssås, sallad, tomat, gurka, kanske lite picklad lök, fetaost el grillad halloumi & så till sist falafelbollarna
Servera med Turkiskyoghurt som blandas med lite olivolja, salt och peppar, dina favoritgrönsaker, persilja, avokado och baka det det här goda brödet att lägga allt i
Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Jag är väl medveten om att detta recept skiljer sig en hel del från hur man egentligen gör falafel. Vi höftled oss fram till yoghurtsåsen, så var och en får följa sin egen gom med avseende på ingrediensernas mängder
Dressing gjord på turkiskyoghurt, sweetchilisås, ingefära, koriander, salt och peppar. Igår kom syskonen förbi på middag och jag bjöd på falafel med glutenfritt tunnbröd, picklad rödlök, en god sallad och en yoghurtdressing, blev riktigt bra
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafel genom dataskärmen eftersom det blev så många goda smaker som lekte med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin