Gör små bollar (som köttbullar) och rulla dem i sesamfrön. Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
se som innehöll sesamfrön och solrosfrön istället. Nu till gårdagens middag, falafel. Mixa sesamfrön, solrosfrön och olja, någon minut i en matberedare
Servera med gurksallad (bara hackad gurka med sesamfrön och salt) samt en tahinisås (blanda lika delar tahini och vatten med lite lime- eller citronjuice och salt)
1sesamfrönSätt ugnen på 180°C. 1Pensla bakplåtspappret med olivolja och strö på sesamfrön. Klicka ut falafelsmeten på bakplåtspapper, cirka 30 stycken, och ringa sedan över olivolja och strö sesamfrön ovanpå bollarna
sesamfrön att rulla bollarna i. De här falafelbollarna med sötpotatis och kikärtsmjöl hittade jag hos henne och de kommer ursprungligen från My new roots