salladslök, finhackad. Rulla falafelsmeten till små bollar och stek dem gyllenbruna. Servering saltgurka eller vanlig gurka, långa strimlor isbergssallad, finhackad tomat, finhackad salladslök, finhackad röd paprika, finhackad
Det som gör falafeln grön är nermald persilja och salladslök eller purjolök. Falafel. Den stora anledningen till varför det dröjt är nog dock att det kräver sin utrustning för att göra riktigt perfekt falafel
salladslök, finhackad. Falafelsmet. Rulla falafelsmeten till små bollar och stek dem gyllenbruna. Lägg i sallad, falafel och sås i brödet och vik ihop som en tortilla
Hemmagjorda falafel är något av det godaste som finns, älskar att göra mina egna. För att lyckas med dina falafel så måste du se till att mala kikärtorna ordentligt, mal, mal och mal en gång till
Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Efter googlande på Falafel fick jag nog och knåpa ihop mina egna. Mixa kikärtor, vitlök, morötter, färsk koriander, chilipeppar, salladslök, olja, maizena, salt och peppar till en kladdig smet
1,2dl salladslökar. Om du använder ugn sätt den på 200grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Ta en mixer och mixa, inte för mycket så de blir en smet
1,2dl salladslökar. Om du använder ugn sätt den på 200grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Ta en mixer och mixa, inte för mycket så de blir en smet