Nu har jag testat att göra falafel med arepas majsbröd, säkert helt politiskt inkorrekt att blanda ett bröd från Colombia med kikärtsbullar från mellanöstern
Att spenaten, ruccolan och persiljan är plockad på baksidan gör ju det hela bara lite eextra gott. Falafel med persilja, karamelliserad rödlök och en "nacho cheese - dipp " utan minsta gnutta ost
Ruccola. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Börja först med falafeln. Salladen river man bara av från salladshuvudet och samma sak med ruccolan. Efter man format smeten vänder man falafel bullarna i ströbröd eller sesamfrön
inte byta ut den köttiga köttbullen mot en falafel varje dag, då går man miste om så mycket. Jag åt det tillsammans med potatisklyftor, ruccola, rökig bbq-sås och vitlöksås
Ny twist av falafelJag och systern experimenterade fram variant av falafel till fredagsmys. ex ruccola, avocado, gurka, tomat och sås i form av turkisk yoghurt och tomatpuré
Ett stort gäng falafel står just nu och svalnar på spisen, deg till pitabröd ska jag precis sätta och en pastasallad med tillhörande sås är redan klar inför kvällensmiddag