Vi serverar oftast våra falafel inrullade i orientaliska tunnbröd med feferoni, myntasås med paprika, röd sås, baba ganoush och bulgursallad med persilja (se här, här och här)
Servera falafeln i valfritt bröd tillsammans med grönsaker ochmyntasåsen. Jag stötte på ett recept på morots- och zucchinibollar hos Hovkonditorn, som blev sugen på att testa
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Servera salladen med myntasåsenochfalafel. Skala och kärna ur gurkan. Myntasås. Hacka vitlöken och myntan (spara eventuellt lite mynta till garnering) Skölj apelsinen noga och riv skalet, spara apelsinen till bulgurn
Servera falafel biffarna med sallad, myntasås, salsa och fefferoni insvept i tortillabröd. Blanda yoghurt, färsk och torkad mynta, honung, salt och pressad lime
Börja med att röra ihop ingredienserna till myntasåsenoch förbered tillbehören. Lägg dem i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna förutom ägg, maizena och matfettet
Servera falafelbiffarna med salladen, myntasåsenoch bulgurn. Skala och grovriv morot. Mixa löken med kikärtor, spiskummin, persiljan, cayennepeppar, maizena, 1 msk neutral olja och 0,5 tsk salt med en stavmixer i en stor bunke. Forma smeten till 16 st falafelbiffar. Lägg biffarna i formen, pensla dem med 1 msk neutral olja och stek i ugnen i 30 minuter. Hacka mynta och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda allt i en stor skål och ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar
Falafel är det första jag tänker på när nån nämner veggokäk, du vet de där kikärtsbollarna/"biffarna" inslagna i ett libabröd och med en god myntasås eller liknande till