Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Stek falafeln i olja gyllenbrun runtom. Servera medhummus, vitlökssås och bröd med olivolja. Mixa kikärterna med tahinin och vitlöken, droppa i olja och mixa under tiden
Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafeln och mixa till en ganska torr smet
Temat var falafel, få saker är ju så goda som dessa vegetariska, krispiga och varma bullar, speciellt när de serveras med en redig klick fluffig hemlagad hummus… Tänk New York, en varm pitabrödswrap i handen och strålande sol ☀
Hummus, guacamole eller tomatsalsa skulle passa fint med. Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafelmed massor med olika smakrika och starka röror
solrosskott, sallad, hummus, avokado, lime och snabbsyrad rödlök. Falafel. Börja med den syrade löken. Lägg i en liten skål, häll på vinäger och krydda med saltet
Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Eller olivolja, stekta champinjoner, falafel ETC ETC. Med soltorkade tomater för extra spice. Served med halloumi-och-nektarin-sallad (rester därför denna uppläggning
Den ska alltså inte vara som hummus, utan lite mer som grovkornig senap. Den färdiga falafeln, med tillbehör intryckta näst intill det stackars pitabrödets bristningsgräns