Falafel koriander recept

Hemmagjord falafel

Hemmagjord falafel

450 kcal13,1 g protein16,1 g fett62,1 g kolhydraterFalafel i libabröd, 5 port2 burkar kikärter1 ägg1 vitlöksklyfta1 msk olivolja3-3 ½ msk maizena majsstärkelse2 tsk mald koriander2-3 tsk mald spiskummin2 msk fryst persilja½ citron½-1 tsk salt½ msk rapsolja till varje stekomgång2 dl turkisk yoghurt½ burk Hot Habanero & Passion Salsa4 libabröd, originalstrimlad vitkål, halverade körsbärstomater, skivad gurka1. Falafel i libabröd, 5 port
Falafel rulle med hummus och yoghurtsås

Falafel rulle med hummus och yoghurtsås

Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. 1/2 tsk Koriander. 1 krm Koriander
Falafel from scratch

Falafel from scratch

Till min falafel gjorde jag pico de gallo (fast på persilja istället för koriander) och en vitlöksyoghurt
Falafel på gula ärtor

Falafel på gula ärtor

Tidigare gjorde jag alltid falafel på kikärtor men efter att ha sett Tareq Taylor göra falafel på gula ärtor har jag börjat göra det jag med
Ugnsbakad falafel

Ugnsbakad falafel

Dessa ugnsbakade falafel är bara att skjutsa in i ugnen och blir riktigt saftiga. Ingredienser (falafel)
Falafel med quinoa

Falafel med quinoa

Genom åren har jag lärt mig att älska falafel. Mitt första möte med falafel var när jag bodde i Amsterdam, där serverades helt gudomliga, mycket prisvärda bollar som var alldeles gröna av alla örter
falafel ugnsstekta

falafel ugnsstekta

1 msk hackad koriander på burk. Lägg kikärterna i blöt i 2 timmar. Koka i nytt vatten ca 30 minuter, dem ska vara lite hårda men tuggbara
Falafel med hemlagat tunnbröd

Falafel med hemlagat tunnbröd

Rulla falafelsmeten till små bollar och stek dem gyllenbruna. Lägg i sallad, falafel och sås i brödet och vik ihop som en tortilla
Falafel i pitabröd

Falafel i pitabröd

Mixa lök, vitlök, kikärter, citronsaft, olja, vatten, mjöl, spiskummin, koriander, persilja, salt och peppar till en jämn smet
EGEN FALAFEL

EGEN FALAFEL

Koriander. Stek falafeln i olja till du får en fin färg. 1. Lägg kikärtorna i en bunke med vatten 24 timmar innan användning
Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

5 Picklad rödlök 2 rödlökar (strimlade på längden) saften av 1 citron zest av 1/2 citron salt efter smak Falafel 3 dl blötlagda kikärter (gärna Go Green ready in 5) 1 liten gul lök 1 dl bladpersilja 4 vitlöksklyftor 1 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen koriander 2 krm svartpeppar 1 krm kardemumma (kan uteslutas) neutral matolja till fritering Hummus 1 paket ekologiska kikärter (à 285 g) färdiga att använda, avrunna men inte sköljda 2 vitlöksklyftor 1 pressad citron 3 msk olivolja 1/2 dl tahini (sesampasta) 1 tsk spiskummin 1/2 tsk salt Yoghurtdressing 1 dl naturell lätt yoghurt 1/2 dl sweet chilisås 1 tsk riven ingefära 1 msk hackad mynta eller koriander salt efter smak Till servering pitabröd sallad, tomatskivor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Falafel med krämig brysselkålssallad

Falafel med krämig brysselkålssallad

½ tsk malen koriander. Då åt vi plötsligt falafel tre gånger på kort tid, tro det eller ej, och vi måste säga att det är något som både är gott, lättlagat, enkelt att variera och faktiskt en billig maträtt
Vegetarisk falafel med solrosfrön och saffranspumpasås

Vegetarisk falafel med solrosfrön och saffranspumpasås

Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu