Ikväll testade jag ny smaksättning på vår falafel. Curry, mynta och tomat…. Jag har ett grundrecept på falafel jag gör, ibland med smulad fetaost i, ibland med sötpotatis istället för morot
Det är gott att ha som fyllning i pita, wrap, till falafel eller som här tillsammans med sötpotatis och solrosfröbiffar från boken Friendly Food av Hanna Göransson
inte byta ut den köttiga köttbullen mot en falafel varje dag, då går man miste om så mycket. Men i kryddblandningen hade jag ingefära, curry, lite chili, spiskummin, peppar och salt så det blev lite sting
Så det fick bli falafel. Det blev faktiskt de bästa falafels jag gjort (har gjort en gång tidigare, men de blev lite tråkiga), fastän de blev lite torra, måste komma ihåg att lägga i lite mer vatten/olja följande gång
Ett stort gäng falafel står just nu och svalnar på spisen, deg till pitabröd ska jag precis sätta och en pastasallad med tillhörande sås är redan klar inför kvällensmiddag
Ät Bangkoks bästa kebab och falafel, rök vattenpipa och njut av sanslöst god meze. Indisk mat är kanske inte jättestort i Bangkok men de indiska kvarteren ligger kring Phahurat Road och där kan du äta grym curry och köpa underbara tyger