Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Då åt vi plötsligt falafel tre gånger på kort tid, tro det eller ej, och vi måste säga att det är något som både är gott, lättlagat, enkelt att variera och faktiskt en billig maträtt
Blanda gurka, jalapeños och vitlök med crème fraiche, krydda med lite salt och peppar. Falafel med stekt potatis och jalapeñotzatziki(2 personer). 2 dl crème fraiche. Servera falafeln med stekt potatis, jalapeñotzatziki och bladspenat 1 st burk kikärtor
Cremefraiche. Färdig falafel - man kan göra egen om man vill det, recept på det hittar ni här. Vitlöken var slut, så jag öste på med vitlökspeppar, svart peppar, rivde lite gurka och kramade ur vattnet och sen tog jag en klick cremefraiche
Lyft upp fånkålen på ett fat och servera tillsammans med falafel, fänkålsdillen och crème fraiche. Sätt ugnen på 180 grader (eller 160 grader varmluftsugn), pensla botten av en ugnsfast form med rapsolja och tillaga falafelbullarna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter
Vi gjorde en sås av cremefraiche, majonnäs, garlic paste, salt och peppar. Igår gjorde vi Falafel. Och så gjorde vi en stark sås av cremefraiche, röd pesto och sriracha