torkad chili efter smak. Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Kikärtsmassan ska kunna formas med två skedar till en falafel form (ägg format). Falafel till 4pers. 1 krd chili flakes. Falafel till 4pers. 1 krd chili flakes
1 Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen. 2 Stek blomkål, lök, vitlök, chili och saffran i olja tills blomkålen mjuknat, ca 10 min. 2 Servera falafeln med blomkålsriset och morotshummusen
Chili. Idag har jag gjort min första falafel någonsin och vet ni vad. De blev hur goda som helst. Alla gillade dem utom en som tror att hon inte gillar dem
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
chilipulver efter smak. Falafel är bland det godaste jag vet – inte bara vad gäller vegetarisk mat – och då och då handlar jag hem lite smått och gott och gör falafeltallrik till middag
Jag är väl medveten om att detta recept skiljer sig en hel del från hur man egentligen gör falafel. Under kvällen då jag lyckligt tillagade dessa sällsynt läckra, frasiga kikärtsskapelser påminde mig min vän Anna Billing om när hon skrev om falafel på Talfel
Dressing gjord på turkisk yoghurt, sweetchilisås, ingefära, koriander, salt och peppar. Igår kom syskonen förbi på middag och jag bjöd på falafel med glutenfritt tunnbröd, picklad rödlök, en god sallad och en yoghurtdressing, blev riktigt bra
11 tsk harissa (eller chili). Klicka ut falafelsmeten på bakplåtspapper, cirka 30 stycken, och ringa sedan över olivolja och strö sesamfrön ovanpå bollarna