Broccolin är förvälld och på plats i ugnsformen. Ikväll blev det kylskåpsrens av ett par broccolibuketter och några små parmesanbitar som bara låg och väntade på att bli nedrivna i en god ostsås… Hittade lite skivat, rimmat fläsk i frysen också och då kom jag på ”gratinerad broccoli med knaperstekt fläsk och ostsås”
2 färska broccolibuketter. Häll ost och gräddblandningen ovanpå broccolin och grädda sedan i 40-50 minuter, i mitten av ugnen i 175 grader. 2 färska broccolibuketter
Förväll broccolin medan du fräser på purjolöken som du strimlat. Skär kasslern i skivor eller bitar och blanda tillsammans med broccolin och purjolöken i en ugnsfast form
Skär broccolin i små bitar, hacka lök och vitlök fint. Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port. 250 g förvälldbroccoli. Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port. 250 g förvälldbroccoli
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Blanda samman purjolök, kassler och broccoli i en smord eldfast form. Dela broccolin i buketter och förväll den i saltat vatten ca 5 minuter. 400 g broccoli
Det här är i alla fall en jättegod gratäng med broccoli, en grönsak vi inte äter så ofta. Som förhandsinformation kan jag ju även nämna att broccoli kan ha viss effekt på vissa magar - så var beredd