Förrätt parmachips recept

Jordärtskockssoppa med parmachips

Jordärtskockssoppa med parmachips

Denna goda soppan hade vi till förrätt i helgen när syster med familj var här. Dela parmabitarna längs med på mitten och garnera soppan med parmachipsen och några kvistar färsk timjan

Jordärtskockssoppa med parmachips

Först ut är receptet på förrätten. Otroligt enkel att göra och tillsammans med de salta parmachipsen blev det en riktigt god kombo
Jordärtskockssoppa med parmachips!

Jordärtskockssoppa med parmachips!

Det bästa av allt är att den passar såväl som varmrätt som förrätt.  Parmachips. men vi får väl se Jordärtskocka med parmachips4 portioner500 gr jordärtskocka3 potatisar2 vitlöksklyftor1 msk smör1,5 dl vitt vin5 dl vatten2 hönsbuljonger3 dl vispgräddesalt och svartpeppartimjan4 skivor parmaskinkaGör så här

Jordärtskockssoppa med Parmachips

Som förrätt. Garnera med parmachips, ett par varv med svartpeppar, lite olivolja och nybakat bröd. Parmachips
Ännu en enkel sparrisförrätt

Ännu en enkel sparrisförrätt

Nu senast bjöd jag Therése på sparris med hemmagjord aioli och parmachips. Sparris är ju galet gott eller hur, och jag tröttnar aldrig på att äta det som förrätt i olika skepnader
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

En perfekt förrätt eller lunch. Garnera med parmachips och parmesanchips. Parmachips. Idag delar jag med mig av receptet på den goda jordärtkockssoppan som Jenny bjöd på när vi hade tapaskväll
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Men det är ju ganska många betor i en påse så jag tänkte att då blir det att göra både förrätt och varmrätt på rödbeta
God röra och  kycklingroulader

God röra och kycklingroulader

Förrätt. Lägg i fina glas och dekorera med parmachips (skinka som "grillats" i ugn ett par minuter. Kvällens middag
Ravioli på portabello

Ravioli på portabello

Så det blev ravioli på portabello med buljong, rostad mandel, brynt haricote vertes, parmachips och riven parmesan
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Servera som en god förrätt eller som en huvudrätt. Denna typ av soppa är god att äta som den är men går oxå att lyxa till med parmachips eller parmesanchips som ett gott,salt tillbehör
Blomkålscreme med parmachips

Blomkålscreme med parmachips

På mors dag hade jag just en sådan förrätt, det var gazpacho med marinera mozarella, blomkålscreme med parmachips och ett vitlöksbröd

Vit sparris m parmachips & citroncrème

Lägg sparrisar och parmachipsen på tallrikar och fördela citroncrème och dragonblad över.  Lägg de tunna parmaskinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem ligga under bevakning mellan 5-10 minuter i 150º