Oxfilé. ca 150 g oxfilé per portion. ca 10 st små, beräkna ca 3 per portion om du serverar förrätt och efterrätt också. -Mama Skogly ♥ ca 150 g oxfilé per portion. 3 per portion om du serverar förrätt och efterrätt också
Huvudrätten blev en grekisk potatiskaka med helgrillad oxfilé och kantarellkräm. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost
Läckra förrätter och snittar som passar till oxfilé. Enkla recept med oxfilé. Salta och bryn oxfilén i smör, först runt om och sedan 2–4 min på varje sida. Chokladfondant med nutella oxfilé, (á 150 g)
Vi unnade oss dock en bruschetta till förrätt också. En rätt härlig arbetsvecka är slut. Sportlov brukar oftast innebära lite lugnare på jobbet och detta året var inget undantag
Förrätten kan även förberedas i viss mån och ställas in i kylen. Banka sedan ut oxfilén så mycket som det går till "lövtunna" skivor (ett bra knep är att änvända två skärbrädor i plast)
Oxfilé med bearnaisesås – gör så här. Salta och bryn oxfilén i smör, först runt om och sedan 2–4 min på varje sida. SE ÄVEN Enkla recept med oxfilé Läckra förrätter och snittar som passar till oxfilé Chokladfondant med nutella oxfilé, (á 150 g). 6 personer Ingredienser 6 bitar oxfilé, (á 150 g) 2 tsk hel vitpeppar 2 tsk hel svartpeppar 3 sardeller 2 msk färsk rosmarin 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt smör Karamelliserade rotfrukter 1 1/2 kilo småpotatisar, palsternacka, rotselleri, morötter och kålrot 200 g steklök 3 msk lönnsirap eller ljus sirap 2 msk olivolja 1 tsk salt 300 g paksoy eller mangold Bearnaisesås med brynt smör 250 g smör 3 schalottenlökar 3/4 dl vitvinsvinäger 1 tsk hel svartpeppar 4 kvistar färsk dragon 4 äggulor 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar 1/2 dl dragon utan stjälkar
Förrätten – Ceviche. 1 st oxfilé, på ca 1 kg. 1 st oxfilé, på ca 1 kg 50 g smör att bryna och steka i. Sitter på tåget på väg hem och kollar igenom lite bilder från dagarna som varit
En riktig klassiker till förrätt. Helstekt och grillad oxfilé i sällskap med diverse godsaker. Putsa oxfilén och för bästa resultat skär bort "huvudet" och den allra tunnaste delen av "svansen"
Det blev Currymarinerade Scampi till förrätt och Oxfilé med potatisrulle & balsamsås till varmrätt. Igår var det fredagkväll och det innebar förrätt och varmrätt och kika på Let´s dance
Själva köttet tar inte heller lång tid utan jag förberedde det så långt att jag brynt det, och sedan satte jag in det i ugnen under tiden vi åt förrätt