Förrätt oxfilé recept

Oxfilé med västerbottensoströsti och murkelsås

Oxfilé med västerbottensoströsti och murkelsås

Oxfilé. ca 150 g oxfilé per portion. ca 10 st små, beräkna ca 3 per portion om du serverar förrätt och efterrätt också. -Mama Skogly ♥ ca 150 g oxfilé per portion. 3 per portion om du serverar förrätt och efterrätt också
Nyårsaftonens förrätt!

Nyårsaftonens förrätt!

Huvudrätten blev en grekisk potatiskaka med helgrillad oxfilé och kantarellkräm. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost
Oxfilé med sallad & kall grillsås 10 propoints

Oxfilé med sallad & kall grillsås 10 propoints

Vi unnade oss dock en bruschetta till förrätt också. En rätt härlig arbetsvecka är slut. Sportlov brukar oftast innebära lite lugnare på jobbet och detta året var inget undantag

Oxfilé carpaccio

Förrätten kan även förberedas i viss mån och ställas in i kylen. Banka sedan ut oxfilén så mycket som det går till "lövtunna" skivor (ett bra knep är att änvända två skärbrädor i plast)
Stekt oxfilé

Stekt oxfilé

Jag ska ta med mig förrätten, men huvudrätten och efterrätten blir vi bjudna på och det blir en överraskning vad det blir
Kryddstekt oxfilé med karamelliserade rotfrukter och bearnaisesås

Kryddstekt oxfilé med karamelliserade rotfrukter och bearnaisesås

Oxfilé med bearnaisesås – gör så här. Salta och bryn oxfilén i smör, först runt om och sedan 2–4 min på varje sida. SE ÄVEN Enkla recept med oxfilé Läckra förrätter och snittar som passar till oxfilé Chokladfondant med nutella oxfilé, (á 150 g). 6 personer Ingredienser 6 bitar oxfilé, (á 150 g) 2 tsk hel vitpeppar 2 tsk hel svartpeppar 3 sardeller 2 msk färsk rosmarin 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt smör Karamelliserade rotfrukter 1 1/2 kilo småpotatisar, palsternacka, rotselleri, morötter och kålrot 200 g steklök 3 msk lönnsirap eller ljus sirap 2 msk olivolja 1 tsk salt 300 g paksoy eller mangold Bearnaisesås med brynt smör 250 g smör 3 schalottenlökar 3/4 dl vitvinsvinäger 1 tsk hel svartpeppar 4 kvistar färsk dragon 4 äggulor 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar 1/2 dl dragon utan stjälkar

Skagen, oxfilé, parfait - och en gnutta familjeliv

En riktig klassiker till förrätt. Helstekt och grillad oxfilé i sällskap med diverse godsaker. Putsa oxfilén och för bästa resultat skär bort "huvudet" och den allra tunnaste delen av "svansen"
Oxfilé med potatisrulle & balsamsås

Oxfilé med potatisrulle & balsamsås

Det blev Currymarinerade Scampi till förrätt och Oxfilé med potatisrulle & balsamsås till varmrätt. Igår var det fredagkväll och det innebar förrätt och varmrätt och kika på Let´s dance
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Här kommer jag med några tips på förrätter på nyårs. Där finns både en "nyårsflik" och en "förrätterflik"
Tournedos på gravad oxfilé

Tournedos på gravad oxfilé

Vill du servera den gravade oxfilén kall som förrätt så går den lätt att skära i tunna, fina skivor när köttet ännu är halvfruset
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk